Skip to main content
| Nieuws

Onderdeel voor watermeters gevonden

Joepie joepie jeee. Na vier maanden hebben we de rode pijlstokjes!

De pijlstokjes geven het waterniveau aan in de plantenbakken. Het pijlstokje is een klein maar cruciaal onderdeel van de watermeter.Het pijlstokje gaat vaak als eerste stuk. Het plastic wordt broos en breekt af. De watermeter geeft dan verkeerde informatie waardoor de plant teveel water krijgt.

Met de losse pijlstokjes kunnen wij de watermeters repareren zonder de hele watermeter te hoeven vervangen. Dit bespaart grondstoffen en ook moeite. Want een nieuw rood stokje erin plaatsen is een stuk leuker dan een watermeter moeten vervangen. Je haalt de bovenkant van de watermeter eraf en vervangt het pijlstokje. Bij het vervangen van de gehele watermeter moet je de plant met inmiddels zijn vele wortels en hydrokorrels uit de bak halen, watermeter vervangen, en alles weer terugplaatsen, een heel gedoe.

Deze rode pijlstokjes waren voor ons moeilijk te vinden. Nieuwe watermeters vind je heel gemakkelijk. Losse onderdelen verkrijgen is lastig. Toch blijven we het proberen met als uitgangspunt zo min mogelijk nieuwe grondstoffen te hoeven gebruiken. Uiteindelijk hebben we de pijlstokjes bij een organisatie in Zwitserland gevonden. Daar zijn ze aan een bezoekende collega uit het Westland megegeven. Super fijn. 

 

Eigenaar Circular Green

Heb je vragen of wil je iets kwijt naar aanleiding van dit artikel?


Circular Green
Plants as a service