Skip to main content
Circular Green behoudt de waarde van planten door goede samenwerking tussen organisaties

Circulair

We circuleren planten tussen klanten, met tussenstops bij maatschappelijke organisaties, zoals scholen en verzamelgebouwen. De tussenstops zijn een tijdelijke opslag van planten waarbij de planten ons nog steeds van nut zijn met hun inspirerende en gezonde eigenschappen. Hier kunnen we de planten ook opknappen. Zo benutten en behouden we de waarde van planten of nemen ze zelfs in waarde toe. Hetzelfde doen we met de potten, substraat en watermeters.

Wij blijven eigenaar van de planten, en leveren een dienst: Plants as a Service. Jij geniet volop van de planten, wij zorgen voor de rest. Wij transporteren, plaatsen en verzorgen de planten.  

Binnen onze bedrijfsvoering kijken we bij elke stap hoe we die zo circulair mogelijk kunnen inrichten. Hoe kunnen we een inspirerende werkomgeving met planten creëren waarbij we alle materialen zo hoogwaardig mogelijk kunnen hergebruiken? In eerste instantie kijken we naar het zo hoogwaardig mogelijk kunnen gebruiken van het gehele product, dan van de onderdelen en vervolgens van de materialen. In de circulaire economie wordt de prioriteitsladder met de R’s veel gebruikt. We lichten met deze prioriteitsladder toe hoe Circular Green bijdraagt aan de circulaire economie.

Refuse – voorkomen van gebruik van grondstoffen

Ongezellig om mee te beginnen, wel een belangrijke. Circular Green kiest voor kamerplanten die jaren kunnen blijven leven. Wij kiezen niet voor snijbloemen of 1-jarige planten aangezien dit wegwerpproducten zijn.
Soms zijn planten niet de beste oplossing om een werkplek of ontmoetingsplaats aantrekkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte zonder daglicht. Of denk aan een plek waar planten veel verplaatst worden, zoals in een eventruimte, dan is het belangrijk dat de planten dit kunnen verdragen.


Rethink – gebruik intensiveren

We intensiveren het gebruik van de planten door ze altijd in te zetten. Daarom staan planten als ze nog niet naar de klant kunnen tijdelijk bij maatschappelijke organisaties die sociale en circulaire impact maken. We zijn onderdeel van de deeleconomie door onze planten te leasen. We zijn geen eigenaar van andere assets als transportmiddelen en vastgoed. Hiervoor gebruiken we ook de deeleconomie door de middelen te huren wanneer nodig.

Reduce – verminderen van gebruik van grondstoffen

We beperken het gebruik van grondstoffen in alles wat we doen. We verzorgen de planten goed en signaleren tijdig extra zorgbehoeften om te voorkomen dat een nieuwe plant nodig is. Transport is minimaal doordat de verzorgers uit de buurt komen. We minimaliseren onze voorraad en hebben weinig middelen in eigendom. Zo huren we bijvoorbeeld al het transport en hebben we geen eigen gebouw. In onze transportplanning houden we rekening met het weer waardoor we minder hoezen voor plantbescherming hoeven te gebruiken.


Redesign – herontwerpen van een product

We herontwerpen plantenbakken. Door ons herontwerp is er minder substraat nodig om de planten stevig in de bakken te kunnen plaatsen. Ook ontwerpen wij bakken van circulaire en hergebruikte materialen.

Re-use – product hergebruiken

Onze producten zijn circulair geproduceerd of 2e hands en wij zorgen ervoor dat onze producten in gebruik blijven. We circuleren onze planten en bakken tussen klanten met tussenstops bij maatschappelijke organisaties. Soms hebben we planten en bakken die Circular Green niet op korte termijn kan gebruiken, deze doneren we aan maatschappelijke organisaties die een groene impuls goed kunnen gebruiken. We hergebruiken ook het substraat, watermeters en plastic hoezen voor plantbescherming. Het substraat reinigen we om mogelijke ziektekiemen niet mee te circuleren.

Repair – onderhoud en herstel voor langer leven

We zorgen voor een uitstekende plantverzorging en herstellen planten wanneer nodig. Onze planten verwennen we in onze revitalisatie hubs. Als we grote partijen planten overnemen en er zijn planten bij die direct extra verzorging nodig hebben, werken we samen met plantenasiels uit de buurt. Ook repareren we kapotte watermeters en plantenbakken.

Refurbish - product opknappen

Behalve dat we onze planten opknappen indien nodig, zijn het vooral onze bakken die we opknappen. De bakken zijn beschadigd of passen niet bij de inspirerende uitstraling die wij met de planten willen creëren. Dus verven we bakken en lijmen we bijvoorbeeld riet dat los is gegaan.

Recycle - hergebruik van grondstoffen

Dode bladeren en enkele dode planten leveren we als input voor bokashi (goed gefermenteerd organisch materiaal), brengen we naar composthopen of het groene afval. Plastic verpakkingen die niet meer herbruikbaar zijn, brengen we naar het plastic verzamelpunt.

6224

PLANTEN BEHOUDEN

32

PLANTEN OPKNAPPEN

37

PLANTEN RECYCLED

Circular Green
Plants as a service