Skip to main content
| Nieuws

Flessen van de Spullenbak hergebruikt voor plantenvoeding

Wist je dat in Den Haag het initiatief Spullenbak draait om het creëren van nieuwe producten van spullen die anders in de prullenbak belanden? Dit sociale en circulaire project bundelt de krachten van bewoners en makers om zo de afvalberg te verkleinen en een duurzamere stad te bouwen.

Wat Doet Spullenbak?

Bij Spullenbak zamel je vraaggericht in: je levert spullen in die gevraagd worden, en zij zorgen ervoor dat deze materialen bij creatieve makers terechtkomen. Van oude meubels tot gebruikte stoffen, alles kan een nieuw leven krijgen! En nu komt er een leuke toevoeging: Circular Green gebruikt lege plastic flessen met doseerdop en zeepdispensers om plantenvoeding te doseren.

Hergebruik van Plastic Flessen

Met de handige doseerdoppen van deze flessen kunnen we precies de juiste hoeveelheid voeding aan interieurbeplanting geven. Dit voorkomt verspilling en maakt het verzorgen van planten eenvoudiger. 

Waarom Meedoen?

Door deel te nemen aan Spullenbak help je niet alleen de afvalberg te verkleinen, maar draag je ook bij aan een circulaire economie in Den Haag. Dit betekent een economisch model zonder afval, waarin grondstoffen continu worden hergebruikt. Zo zorgen we samen voor minder vervuiling en een gezondere leefomgeving.

Dus, heb je lege plastic flessen of andere spullen die je niet meer gebruikt? Geef ze een tweede kans met Spullenbak en maak samen met de gemeenschap een verschil! 🌍✨

Eigenaar Circular Green

Heb je vragen of wil je iets kwijt naar aanleiding van dit artikel?


Circular Green
Plants as a service