Skip to main content
| Nieuws

Duurzaam schoonmaken van hydrokorrels

Wij kiezen voor hydrokorrels als substraat voor onze planten om meerdere redenen. Eén belangrijke reden is dat je hydrokorrels eindeloos kan hergebruiken. De hydrokorrels kan je schoonmaken en weer opnieuw gebruiken.

Samen met studenten van Wageningen Universiteit hebben we onderzocht hoe je hydrokorrels zo duurzaam mogelijk kan hergebruiken. Omdat wij werken met mensen met een beperking, is het ook belangrijk dat de hydrokorrels op een veilige manier refurbished kunnen worden. 

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat hydrokorrels inderdaad het meest duurzame en circulaire substraat is voor kamerplanten. Voor een meest effectief en duurzaam schoonmaakproces , adviseren de studenten om de korrels handmatig met koud water te wassen en in een oven de korrels te ontsmetten en te drogen. 

In het onderzoek hebben de studenten het schoonmaakproces opgedeeld in 3 deelprocessen: het verwijderen van residu, ontsmetten en drogen. Voor deze deelprocessen zijn respectievelijk 5, 7 en 6 methodes onderzocht. Elke methodologie is gescoord op 5 criteria: effectiviteit, kosten, milieu duurzaamheid, sociale duurzaamheid en proces duur. 

Heb je interesse in het (engelstalige) rapport, neem contact met ons op. 

Eigenaar Circular Green

Heb je vragen of wil je iets kwijt naar aanleiding van dit artikel?


Circular Green
Plants as a service